+36-30-171-3326 info@aktivweboldal.hu
Online marketing

Weboldal készítés

ANIMÁCIÓS VIDEÓ KÉSZÍTÉSE.

Emeld új szintre online marketingedet.

Miért használunk animációs videókat?

A videók egyre nagyobb arányt képviselnek az online marketing eszköztárában.

Az ok viszonylag egyszerű. Sokkal gyorsabban, sokkal látványosabban, hatékonyabban lehet bemutatni, szemléltetni szinte bármit mint a hagyományos képes – szöveges kommunikációval.

Az animációs videók készítése és felhasználása emellett a hatás mellett még a Social Media elterjedésével lett egyre fontosabb.

Egy kép felér ezer szóval, egy fél perces videó felér ezer képpel…

A video jelenleg az egyik legjobb megoldás arra, hogy gyorsan, érdekesen, szemléletesen bemutassunk, elmagyarázzunk egy szolgáltatást, egy összetettebb terméket, ezért is lett olyan népszerű online marketing eszköz.

Nézd meg miért érdemes animációs videókat használnod…

 

1. Animációs videók tipikus felhasználási területei

Az üzleti célból használt videók egy speciális területe az animációs videó.

Animációs videó készítésének igénye alapvetően 3 célból szokott felmerülni.

  • Cégbemutatás
  • Termék vagy szolgáltatás bemutatás
  • Online marketing hirdetés

Az animációs videók hossza átlagosan 30 másodperctől 1,5-2 percig terjed, attól függően, hogy milyen célból készítjük.

A rövidebb, 30 másodperces animációs videók a Facebook, Instagram, egyéb social media felületeken futó posztok, hirdetések céljából készülnek.

A hosszabb, másfél-két perces videókra a cég, termék és szolgáltatás bemutatás esetén van igény.

Különösen hasznosak az animációs videók akkor, ha egy szolgáltatás vagy termék hasznát, használhatóságát nehezebb elmagyarázni. Ha egy termék vagy szolgátatás bonyolult, összetett. Ilyenkor valóban jól jön, hogy a videóban kombinálhatjuk a szöveges és képes tartalmat, álló és mozgó elemeket is tudunk használni, kimutatásokat, táblázatokat, ábrákat kombinálhatunk élethelyzet bemutatásokkal. Ezek mind-mind segítik a megértést, hiszen tudományos tények támasztják alá, hogy az információ átvitel hatékonysága jóval magasabb a képes, videós átvitelnél mint a pustán írásos vagy elmondott információ közlésnél.

Az animációs videókhoz szokták még sorolni a rövidebb, zenei aláfestés nélküli mozgó animációs bannereket is, amelyek alapvetően social media posztok, hirdetések eszközei és 10-30 másodperces hosszúságúak.

Kevert videók, intró – outro…

Gyakori igény az önálló animációs videók mellett az, hogy video sorozatoknál felhasználható introk, záró részek (outro) vagy összekötő részek készüljenek. Az ilyen cég arculati elemeket tartalmazó pár másodperces animációs kis videók nagyon jól használhatóak többször is. Egy jó intro minden video elé bekerülve remekül képviseli a cég arculatát és keretet is adhat a videónak.

Mindezek mellett szokás még úgynevezett video névjegykártyát készíteni, ezek is az animációs videók egy típusát képviselhetik. A video névjegykártyák legtöbbször a céges logo érdekes és kreatív „megmozgatásából” alakulnak ki.

Az animációs video alapokon készülő video névjegykártya, intro, outro csomag aztán keverve más – esetleg élő videókkal – sokáig tudja egységesen közvetíteni az adott cég arculatát.

2. Hogyan készül az animációs videó

Az animációs videó készítése mindenekelőtt a cél tisztázásával kezdődik.

A cél tisztázása alatt azt értjük, hogy a vállalkozás online marketing rendszerében milyen szerepet szán az animációs videónak, miért merült fel az animációs videó készítésének igénye.

Ez lehet konkrét termék vagy szolgáltatás eladásának erősítése, landoló oldal kiegészítése, erősítése videóval, cégbemutató tájékoztató, bonyolult szolgáltatás vagy termék magyarázata stb.

Ha kialakul a cél, akkor következik a forgatókönyv felépítése.

A forgatókönyv írja le, hogy milyen kommunikációs szakaszok fognak megjelenni a videóban, mi lesz az íve, honnan hová juttatjuk el a nézőt.

A harmadik szakasz pedig a videó képi elemeinek kialakítása, a stílus, a céges megjelenés átültetése. Itt alakítjuk ki, hogy rajzos vagy életszerű, gyors mozgású vagy lassabb váltásokkal dolgozó animációs videó készítése lesz hatékony a cél érdekében.

Természetesen van egy klasszikus, vagy standard formula, amit érdemes betartani, ha animációs videót készítünk. Ez a standard formula alapvetően a problémától a megoldásig vezeti végig a nézőt, tehát érdemes ilyen jellegű ívet adni az animációs videó forgatókönyvének.

3. Mennyibe kerül egy animációs videó?

Animációs videódat elkészítheted magad is, számos lehetőséged van rá, illetve megbízhatsz más cégeket, vállalkozásokat is, hogy készítsék el videódat.

Az árat alapvetően az animációra fordított időszükséglet, a használt szoftverek költségei, egyedisége befolyásolja, a videó alkotójának gyakorlata és a profit éhség ami rárakódik a munkára.

Könnyű belátni, hogy ha magad készítenél el animációs videókat, akkor magas lenne a szoftverek fajlagos költsége, és magas lenne a betanulás időszükséglete is.

Ha viszont egy nagyobb létszámú, professzionális ügynökséget bízol meg az animációs videó elkészítésével, akkor pedig a magas ügynökségi infrastruktúra költségeit kell megfizetned, ezért jöhet ki több százezer forint egy pár perces animációs videó árazásakor.

Ha szinkronszínész narrációt kérsz vagy saját animált figurákat, ezek mind olyan egyediségek, amelyek jelentősen emelketik az árat.

Tapasztalataim szerint a piacon 50-500 ezer forint között érhetőek el animációs videók fenti egyediségek függvényében.

Ha magad szeretnéd elkészíteni videódat vagy videóidat, akkor az egyszeri szoftver beszerzések mellett a saját időd bérköltségét kell figyelembe venned, hiszen ezeknek a szoftvereknek a megtanulása is jelentős időbe tellik, illetve a videók készítése is rengeteg munkaóra.

Fentiek miatt alakítottam ki az Aktivweboldal szolgáltatások animációs csomagjait, hogy ha szeretnéd online marketing kommunikációdat magasabb szintre emelni, elérhető áron, Kisvállalkozó által is megfizethető módon, legyen erre lehetőséged.

Animációs videók Kisvállalkozások számára is elérhető áron

Az Aktivweboldal szolgáltatások keretében kérhetsz animációs videó készítést vagy animációs banner csomagot egyszeri összegért de ha rendszeresen szeretnél megjelenni animációs megoldásokkal különböző felületeken, választhatod a kedvezményes havi animációs csomagot is.

Válogathatsz az egyszerűbb, olcsóbb, karakter animációs megoldások, a standard, komplex animációs videók és a magasabb árfekvésű, de különleges 3D és dinamikus animációs videók közül is.

Az Aktivweboldal szolgáltatások animációs videói elérhető áron, rövid határidővel készülnek.

Vedd fel velem a kapcsolatot, ha szeretnél többet megtudni az animációs videók lehetőségeiről.

AKTIVWEBOLDAL SZOLGÁLTATÁS
AKTIVWEBOLDAL SZOLGÁLTATÁS
AKTIVWEBOLDAL SZOLGÁLTATÁS

Ha tetszik fenti összefoglalóm és szeretnél többet megtudni az AKTIWeboldal szolgáltatásokról, vedd fel velem a kapcsolatot

Igényeld INGYENES Online marketing konfigurátorunkat és kérd hírlevelünket ITT >>>

KONFIGURÁTOR

Kreatív és újszerű online marketing aktivitás konfigurátor…

AKCIÓS KUPON

30% kedvezményre jogosító kuponunkat bármelyik online képzésünkre beválthatod…

v

ONLINE TANFOLYAMOK

Rendszeresen új online képzéseket készítünk a napi gyakorlat alapján, melyekhez hírlevélben havonta küldünk új akciós kuponokat…

ESETTANULMÁNYOK

Valódi esettanulmányok, saját példák működő online marketing rendszerekről, melyekből Te is sokat tanulhatsz.