+36-30-171-3326 info@aktivweboldal.hu

Online marketing

Keresőoptimalizálás

Hogyan működik a keresőoptimalizálás?

(Vendégcikk)

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, más néven SEO) a weboldalak keresőmotorokban való organikus megjelenésének javítási folyamata. Ennek a SEO-nak 3 fő területe van: tartalmi optimalizálás, technikai SEO és a linképítés. A Google találati listájában azok a weboldalak teljesítenek a legjobban, akik e három kategóriában jobb értékekkel rendelkeznek, mint versenytársak.

 

keresőoptimalizálás

Hogyan működik a keresőoptimalizálás?

A Google állandóan fejlődik, ezáltal a weboldal tulajdonosait is a vele együtt való folyamatos fejlődésre készteti. Ez a folyamat azonban rendkívül időigényes.

Kiváló minőségű tartalom a keresőoptimalizálás alapja

Egy sikeres, jól működő online marketing kampányban nagyon fontos a jó minőségű, megfelelő weblap létrehozása. A hatékony SEO alapja a kiváló minőségű tartalom. Hiszen a felhasználók elsősorban tájékozódásra használják az internetet. Az informatív, jó cikkekben gazdag weboldal a látogatóknak élményt nyújt. Segít megszerezni azt a tudást, ami alapján megfontoltan dönthet az ajánlatok dzsungelében.

A releváns weboldal értelmezésében kulcsfontosságú szerepet játszanak az úgynevezett szemantikus kulcsszavak. Ezek lényegében azok a kifejezések, amelyek egy adott témához szorosan kapcsolódnak – és más témára nem igazán jellemzőek.

Erős linkek: az internetes társadalom bizalma

A Google keresőben elért helyezést jelentősen befolyásolja, hogy weboldalára milyen más weboldalak hivatkoznak. A honlapok közötti hivatkozás linkekkel történik. A linket könnyű felismerni: gyakran eltérő színnel (kék) és eltérő formázással (aláhúzás) van megkülönböztetve a szöveg többi részétől. A linkek átjárást biztosítanak a weboldalak között. A weboldal a látogatóit osztja meg egy azzal az oldallal, amire egy-egy linkben hivatkozik.

A Google mérnökei szemében a link nem csupán híd két weboldal között, hanem egy fontos bizalmi tőke. Ezért egy nagyon fontos keresőoptimalizálás faktor. Minél több weboldalon található olyan link, ami az Ön honlapjára hivatkozik, annál nagyobb bizalmi tőkét kovácsolt a webhelye. A linképítés célja az, hogy a témában jártas weboldalakról egy-egy link hivatkozzon a weboldalára.

SEOZSENI – egy magyar szoftver, ami csökkenti a keresőoptimalizálással töltött időt

Ezen feladatok napi teljesítése hosszú órákat vesz igénybe. Ebben segít a SEOZSENI, ami magyar fejlesztésű, online keresőoptimalizálási eszköz. Egyetlen kávészünet alatt elvégezhető számos feladat, amelyek több órát is elrabolhatnak életünkből.

Jó példa erre a tartalmi hibák javítása, a cikkek modernizálása. Ma már nem lehet hatékony a keresőoptimalizálás, ha a szemantikus kifejezések nem szerepelnek a weboldal szövegében. A kulcsszavak megtalálása egyszerű, de nagyon időigényes feladat. Ezzel szemben a szoftver egyetlen kattintással, néhány másodperc alatt végez az adatfeldolgozással. 

Remélem tetszett fenti összefoglaló.

Nagyon szívesen segítek Neked, ha weboldalt, webáruházat építenél vagy fejlesztenéd online jelenlétedet.

Sok sikert kívánok vállalkozásod építéséhez…

Ha tetszik fenti összefoglalóm és szeretnél többet megtudni az AKTIWeboldal szolgáltatásokról, vedd fel velem a kapcsolatot

Igényeld INGYENES Online marketing konfigurátorunkat és kérd hírlevelünket ITT >>>

KONFIGURÁTOR

Kreatív és újszerű online marketing aktivitás konfigurátor…

AKCIÓS KUPON

30% kedvezményre jogosító kuponunkat bármelyik online képzésünkre beválthatod…

v

ONLINE TANFOLYAMOK

Rendszeresen új online képzéseket készítünk a napi gyakorlat alapján, melyekhez hírlevélben havonta küldünk új akciós kuponokat…

ESETTANULMÁNYOK

Valódi esettanulmányok, saját példák működő online marketing rendszerekről, melyekből Te is sokat tanulhatsz.