+36-30-171-3326 info@aktivweboldal.hu
2
AKTIWeboldal szolgáltatások
Online marketing

Weboldal készítés

Mit? – Mennyiért? – Hogyan? 

IDŐ = PÉNZ…

Aktivweboldal szolgáltatások

Mikro és kisvállalkozásoknak

Weboldal és webáruház

Online marketing

Aktivweboldal szolgáltatások

Mikro és kisvállalkozásoknak

Weboldal és webáruház

Online marketing

Aktivweboldal szolgáltatások

Mikro és kisvállalkozásoknak

Weboldal és webáruház

Online marketing

Vagy megtanulod vagy megveszed.

Nos, nem kertelek. Ez elég érthető ugye.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a vállalkozásod az online világban csak 2 lehetőséged van.

 1. Megtanulsz minden szükséges tudást.
 2. Megveszed a tudást és/vagy az eszközöket.

Persze az 1. számú verzió sincs ingyen, a tudásért is fizetni kell, nem is keveset, ha mindent megpróbálsz ingyenes forrásokból kikutatni, akkor meg a rászánt időd fog többszöröződni, illetve hatványozódik a „rossz irány” effektus.

De milyen tudás és milyen eszközök kellenek a sikeres online vállalkozói láb kialakításához, mik azok az ismeretek, amelyek minimálisan szükségesek ahhoz, hogy működtesd vállalkozásod online lábát?

Online minimum check lista

Alábbi eszközök nagy részére – valószínűleg mindre – szükséged lesz, ha sikeres online lábat szeretnél vállalkozásodnak:

 • Weboldal és / vagy webáruház
 • Blog
 • Hírlevél szoftver vagy Marketing automatizációs szoftver
 • Képszerkesztő szoftverek
 • Video készítő és vágó szoftverek
 • Google Adwords hirdetési rendszer
 • Közösségi média jelenlét (facebook, Youtube, Pinterest, Instagram)
 • Facebook hirdetési rendszer
 • Google Search Console és Google Analytics elemző alkalmazások

Természetesen el lehet veszni ennél jobban is az eszközrendszerekben, a végletekig lehet halmozni a professzionálisnál is profibb eszközöket, optimalizálni a végletekig, de fenti eszközrendszer megtanulása sem rövid idő és az igazság az, hogy bőven elegendő egy kisvállalkozás sikeres online működtetéséhez.

Mennyibe kerül?

Sok-sok eszköz, alkalmazás található a felsorolt online rendszerek megvalósításához, nézzük az átlagos számokat egy mikro vagy kisvállalkozás esetében:

Weboldal fejlesztés: 60-200 ezer Ft.

Webáruház fejlesztés: 150-500 ezer Ft.

Hírlevél szoftver: 50-70.000 Ft vagy  5-20.000 Ft /hó

Képszerkesztő szoftverek 5-7.000  Ft. / hó

Video szerkesztő szoftverek: 5-7.000 Ft. / hó

Google hirdetési ügynökség: 30-70.000 Ft. / hó

Facebook hirdetési ügynökség: 30-70.000 Ft / hó

Igen, az eszközök nagy része lefejlesztethető és a feladatok jó része is kiszervezhető.

Vannak weboldal fejlesztő cégek és az online marketing egy részét, a profi hirdetéskezelést is elvégzik helyetted, ha kiszervezed. Legtöbben „vegyes modell”-t választanak, vagyis lefejlesztetik a weboldalt, majd saját maguk hirdetnek, esetleg csinálják a facebook marketinget, de kiszervezik a Google Adwords hirdetések kezelését.

Persze ebben az esetben saját maguknak kell képes, videós posztokat és hirdetéseket szerkeszteni a facebook-ra, amihez képszerkesztő, video szerkesztő szoftverek vásárlása, bérlése, használata társul…

Könnyen belátható, hogy az online jelenlét kialakítása és működtetése átlagosan több százezer forint induló költséggel majd sok-sok tízezer forint havi költséggel jár, persze a hirdetési költségek nélkül.

A másik út – megtanulom.

Igen, ez is járható út.

Beszerezhetsz oktató anyagokat, elmehetsz képzésekre, kikutathatod a legjobb ingyenes vagy  kedvező áron bérelhető alkalmazásokat.

Sokan járják, járták ezt az utat is, itt az idődet és részben persze a pénzedet érdemes megbecsülni, mennyi ideig tart és mibe kerül?

Weboldal / webáruház készítés: Természetesen vannak bérelhető rendszerek, felhasználóbarát fejlesztői környezettel rendelkező tartalomkezelők, amelyeknek elsajátítható a használata.

Szánj rá egy pár hónapot, mondjuk napi szinten 1-2 óra tanulással és kíváló weboldalt, webáruházat fogsz készíteni.

Google Adwords képzés: 30-70 ezer Ft / kurzus vagy / és 1-2 hónap tanulás könyvek, tutorialok alapján.

Facebook hirdetési képzés: 30-70 ezer Ft / kurzus vagy / és 1-2 hónap tanulás könyvek, tutorialok alapján.

Néhány hónap és egész jó hirdető leszel a legfontosabb online hirdetési felületeken.

Képszerkesztési ismeretek: Jó pár hét, nekem elhiheted, míg megtalálod, begyakorlod a rutinos képszerkesztést, persze találhatsz itt is „gyorsítósávot” pár 10.000 Ft-ért megmutatják a Tutit akik már végigküzdötték magukat a nehezén.

Video készítés, szerkesztés ismeretek: Hasonlóan a képszerkesztéshez, pár hét, napi gyakorlás, vagy pár 10.000 Ft a „gyorsítósáv”.

Pár hónap és elfogadható képeket, hasznos video anyagokat fogsz készíteni.

Online marketing ismeretek: Képzeld, attól, hogy tudod használni a szükséges eszközöket, még nem fog jól menni a biznisz 🙁

Sebaj, tele van Marketing Gurukkal a világ (egyébként tényleg sok nagyon jó van) akiktől megtanulhatod néhány százezer forintért, hogy mit hogyan csinálj. Működő módszertanok, marketing rendszerek, hasznos tudás.

Néhány százezer forint és pár hónap képzés | kurzus | tanulás | tagság… és elfogadható szintű online marketing szakember leszel.

IGEN-IGEN-IGEN mindent tudsz, építed a weboldalt, szerkeszted a hirdetést, vizuális világot teremtessz a vállalkozásodnak, közben eladsz a boltodban, beszerzed az árut, tárgyalsz a vevőiddel, egyeztetsz a beszállítóiddal, partnereiddel, elvégzed az adminiszrációt, és otthon is minden rendben. :(:(:(

A fő probléma az IDŐD

 

Ugye érzed és látod mire szeretnék rávilágítani.

Nem fér bele minden a mikro és kisvállalkozó életébe (sem).

Ha meg is szerzed a szükséges ismereteket az online rendszerek működtetéséhez, mit gondolsz, meddig lesz a tudásod naprakész?

Mikor fogod csinálni?

Ez egy gyorsan fejlődő világ, szinte naponta tanulni, figyelni kell az új eszközöket, lehetőségeket, amire valljuk be a mikro vagy kisvállalkozói biznisz napi teendői mellett NINCS IDŐD!

Hidd el, tapasztalatból mondom fentieket, rengeteg kisvállalkozót látok magam körül, akik belevágtak, tanultak ezt-azt az online marketingről csináltak ezt-azt, aztán félbehagyott weboldallal, rosszul elköltött hirdetési pénzekkel, csalódtak.

De van egy jó hírem is, figyeld az e-mail fiókodat, rövidesen küldöm a megoldást. :):)

Ha szeretnél többet megtudni az AKTIWeboldal szolgáltatásokról, vedd fel velünk a kapcsolatot